Welcome to The FlyingGiants! - please login or click this bar to join our community...

 

Welcome to The FlyingGiants Community! We're all about fun, and inside you'll find the greatest, friendliest, and most helpful group of people around! If this is your first time visiting, please check out site, and click here to sign up! We hope to see you soon!!

Go Back   FlyingGiants > Giant Scale Planes > Gas Engines
Forgot your password? Create a new account


Reply
 
Thread Tools
Old 10-08-2013, 09:30 AM   #1
WesSC
Doo It! Doo It!
 
WesSC's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: United States, SC, Williamston
Posts: 164
Default TBM WRC Wike IBEF problems.

I run a TBM WRC Wike IBEF and I have problems with two of them now. Anybody else had a problem out of these?
WesSC is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 09:35 AM   #2
futile flight
stick banger
 
futile flight's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,317
Default

Quote: Originally Posted by WesSC
View Post
I run a TBM WRC Wike IBEF and I have problems with two of them now. Anybody else had a problem out of these?

no new news here , i would give the tech aero one a try .. it's got a better track record
futile flight is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 09:37 AM   #3
terryscustom
Wood Butcher
 
terryscustom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Dakota
Posts: 5,776
Default

Quote: Originally Posted by WesSC
View Post
I run a TBM WRC Wike IBEF and I have problems with two of them now. Anybody else had a problem out of these?
I had two of them, no problems at all after I tossed them in the garbage and bought tech aero

Not trying to be a smart ass, but seriously one of the Wike ones was DOA and the other one worked at first but after one flight the engine was running bad and the LED was flickering. Killed the engine and turned the switch back on....no LED. Flip the prop and the LED would flicker, then stop. Into the circular file they went (they were free with engine purchase so no $$ invested I was not going to spend time on them). That was 2-3 years ago, so not sure if they changed things up or not. I've had over a dozen Tech Aero on everything from 20cc to 120cc with no issues to date.
__________________
Intentional Straight and Level Flight PROHIBITED
terryscustom is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 11:32 AM   #4
Jaybird
Bad-ass Super Contributor!
 
Jaybird's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Jay Florida
Age: 39
Posts: 3,527
Default

Quote: Originally Posted by terryscustom
View Post
I had two of them, no problems at all after I tossed them in the garbage and bought tech aero

Not trying to be a smart ass, but seriously one of the Wike ones was DOA and the other one worked at first but after one flight the engine was running bad and the LED was flickering. Killed the engine and turned the switch back on....no LED. Flip the prop and the LED would flicker, then stop. Into the circular file they went (they were free with engine purchase so no $$ invested I was not going to spend time on them). That was 2-3 years ago, so not sure if they changed things up or not. I've had over a dozen Tech Aero on everything from 20cc to 120cc with no issues to date.

Exact same think my Wike did. Tech Aero in 3 planes since then without a hitch.
__________________
Brian Hawthorne
Jaybird is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 01:38 PM   #5
audi murf
Uber Contributor
 
audi murf's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 811
Default

Quote: Originally Posted by terryscustom
View Post
I had two of them, no problems at all after I tossed them in the garbage and bought tech aero

Not trying to be a smart ass, but seriously one of the Wike ones was DOA and the other one worked at first but after one flight the engine was running bad and the LED was flickering. Killed the engine and turned the switch back on....no LED. Flip the prop and the LED would flicker, then stop. Into the circular file they went (they were free with engine purchase so no $$ invested I was not going to spend time on them). That was 2-3 years ago, so not sure if they changed things up or not. I've had over a dozen Tech Aero on everything from 20cc to 120cc with no issues to date.
This. I've had 2 WIKE's. Thankfully, they were so messed up I couldn't get the plane in the air with them on to fail.

Tech Aero for peace of mind.
audi murf is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 02:43 PM   #6
TBatt
Doo It! Doo It!
 
TBatt's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 157
Default

Tech-Aero. I've got three of them and they work!
TBatt is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 03:55 PM   #7
Glyder
Uber Contributor
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 721
Default

Dont know what you guys are doing different but my two have been working fine for over three years.
__________________
"Dont tell me what you can do for me.......just give me some money"
Glyder is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 04:03 PM   #8
Chris Johnson
Gettin' Lower!
 
Join Date: Feb 2007
Location: Salinas California
Posts: 84
Default

also had a wike IBEF that was DOA, & another one that failed to shut off engine. Switched to the tech-aero & it's all good.
Chris Johnson is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 06:42 PM   #9
ExtraBig
Flyin' Around
 
ExtraBig's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New Lenox, IL
Posts: 44
Default

Hundreds of flights on 3 Wike units and never a hiccup. Go figure.
__________________
Next Level Aero Team
ExtraBig is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 06:57 PM   #10
Capt. Roll
Uber Contributor
 
Capt. Roll's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: United States, TX, Fort Worth
Posts: 699
Default

Quote: Originally Posted by Glyder
View Post
Dont know what you guys are doing different but my two have been working fine for over three years.
Same. I have one in service for two years and two in service for over 1 year each. No one problem with any of them.

I do try to keep a close eye on them for any signs of trouble. They will be replace with a Tech-Aero unit when the need comes up.
Capt. Roll is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 06:58 PM   #11
Barn-E-Stormer
Cruzin The "Super Moon"
 
Barn-E-Stormer's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Narrows VA
Posts: 955
Default

Two WIKES, one still working the other stuck "ON". Would not turn the motor off.

I now use the Tech Aero (same unit sold by Syssa) and no problems.
__________________
Vivo Volare
Barn-E-Stormer is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:38 AM   #12
WesSC
Doo It! Doo It!
 
WesSC's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: United States, SC, Williamston
Posts: 164
Default

Tech Aero's on the way. Thanks for the input guys.
WesSC is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 09:09 PM   #13
Capt. Roll
Uber Contributor
 
Capt. Roll's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: United States, TX, Fort Worth
Posts: 699
Default

Was flying this past weekend and the Wike IBEF in my 50cc started acting up. After landing the unit would not turn off the ignition when I toggled the kill switch on my TX. After turning the main power off/on it worked fine for rest of the day.

Just ordered two Tech-Aero units...........not taking a chance with the Wike now that it has started to operate incorrectly. Will also replace the Wike unit that's in my 100cc Yak.
Capt. Roll is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 09:40 PM   #14
Siko_Flyer
Know God,no fear!
 
Siko_Flyer's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mesquite(Dallas) Texas
Posts: 3,490
Default

Quote: Originally Posted by Capt. Roll
View Post
Was flying this past weekend and the Wike IBEF in my 50cc started acting up. After landing the unit would not turn off the ignition when I toggled the kill switch on my TX. After turning the main power off/on it worked fine for rest of the day.

Just ordered two Tech-Aero units...........not taking a chance with the Wike now that it has started to operate incorrectly. Will also replace the Wike unit that's in my 100cc Yak.
Good call Rex.On another note,my club will be having a charity fly in in December in Mineola Tx, hope you and Ray can make it.
__________________
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I'm saying
Jeff Sikes
Siko_Flyer is online now   Reply With Quote
Old 12-31-2013, 02:49 AM   #15
supernova11
Flyin' Around
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 25
Default

I also have a problem..
supernova11 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools



All times are GMT -5. The time now is 04:35 AM.

All Flyinggiants.com content copyright 2006-2014 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The Flyinggiants.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.
Please report any misuse of our trademarks or copyright violations using the contact form.
RCGroups Network :: RCGroups :: The E Zone :: Lift Zone :: RC Power :: Crackroll :: RC Cars

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.