logo
Thread Tools
Old 07-26-2014, 04:48 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
Quote:
Originally Posted by zippi View Post
I stand corrected. I manually programmed the ESC with my TX and after that I plugged it back into the pc with the Castle Link and it fire right up. Maybe I had a bad connection with both cords the first time but I don't think so as I unplugged it and plugged it back in several times. Any way, got it setup.
Cool...that cord you gout is a lot cheaper than the cc cord
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message
Sign up now
to remove ads between posts
Old 07-26-2014, 04:49 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
Quote:
Originally Posted by zippi View Post
Can not get one cell to come up all the way. 3.93 is as high as it will go. Got the ESC programmed and the arming switch working. Got the Slick up on it's legs and started to install the aileron servos and ran into a snag. I believe the pre-installed servo mount is in the wrong place. Going to have to get the dremel tool out. Just looks like one thing after another with this plane. Still waiting on my XOAR 24X10 prop and the remaining servos that were on back order.
Have you tried charging that troublesome cell by itself?
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 04:55 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Quote:
Originally Posted by superstocktx View Post
Have you tried charging that troublesome cell by itself?
Not sure how to do that but I'm sure my charger can do it. I did try charging it at a higher rate to see if I could kick start it.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 09:07 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
I have a charge lead with the standard servo plug on it with the outer sheaf removed to expose the male pins. I pulled one of the wires/pin out, plug the black into the ground or black wire on the balance plug, plug the red wire into the the balance plug on the troublesome cell, set your charger for 1s lipo and correct amp amount and charge. You'll have to figure out what which red wire is the troublesome cell. You can use a voltmeter to find it
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2014, 04:22 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Thanks for the help superstocktx. Problem solved I hope. I set my Hyperion DUO 3 in balance mode and it took all 5 cells down to the low cell. I then charged it back up with all cells at 4.2. I put a storage charge on both packs and they are all at 3.96. So far it looks good.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2014, 04:25 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
I made a little headway today. Got the on-board switch and arming switch installed. I cut a hole in the floorboard to run the "Y" harness from the ESC. I have the servos mounted in each wing panel, control horns epoxied in, and control linkage hooked up. Finished with the wings. The control horns are not in line with the hinge line but Tim at Redwing RC assures me that it will be fine. This is the way they are flying there planes. Personally I've never seen the control horns off-set from the hinge line in all my years. I had to enlarge the slot in the servo panels in the wings as the slots where not cut far enough over for clearance for the servo arms to operate. I tried an Airtronics and Hitec servo and still had the issue so I assume the slots are wrong.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2014, 06:05 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
Quote:
Originally Posted by zippi View Post
Thanks for the help superstocktx. Problem solved I hope. I set my Hyperion DUO 3 in balance mode and it took all 5 cells down to the low cell. I then charged it back up with all cells at 4.2. I put a storage charge on both packs and they are all at 3.96. So far it looks good.
Cool

I'm making some good progress on my Redwing 30cc MXSR electric build.
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 06:12 AM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Let's see some pics of your 30cc MXSR electric build. I received my 24X10 XOAR Beachwood (gas) prop today. One tip has a bad spot where it looks like it got hit so I'll need to sand and seal and re-balance the prop. I had to enlarge the center hole on my Dave Brown 4" spinner back plate just enough to fit over the motor shaft on the E-flite Power 360 . I also had to drill the 4 holes in the back plate for the prop bolts. The 4 prop bolts that come with the Power 360 are going to be a little short and I'm going to need a 4" 10-32 bolt to fasten the spinner to the motor shaft. So it's off to the nut & bolt shop after work today.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 01:30 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
ok...I'll post some pics, just didn't want to hijack your thread
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 05:26 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Quote:
Originally Posted by superstocktx View Post
ok...I'll post some pics, just didn't want to hijack your thread
Posting a few pics won't hurt anything.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 05:29 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Made a trip to Imperial Fasteners after work today and got a 4" 10-32 bolt for the spinner and 4 longer bolts & washers to hold the prop on. All that is left up front is to cut the spinner a little to fit the XOAR 24X10 prop.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2014, 10:37 AM
rwhitlow is offline
Find More Posts by rwhitlow
Hybrid User
rwhitlow's Avatar
United States, LA, Baton Rouge
Joined May 2010
157 Posts
Are you using an independent battery for radio and servo, or BEC?
rwhitlow is offline Find More Posts by rwhitlow
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2014, 12:03 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Quote:
Originally Posted by rwhitlow View Post
Are you using an independent battery for radio and servo, or BEC?
I am running a 2500mAh A123 battery for the receiver.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-03-2014, 04:43 PM
zippi is offline
Find More Posts by zippi
Registered User
zippi's Avatar
Evansville Indiana
Joined Feb 2006
692 Posts
Got a chance to do a little work on the Slick 540 today. I cut slots in the cowl ring to except the 1/2" square hard wood blocks I epoxied to the fire wall for the cowl screws. I had one of the servo trays pop off just by operating the servos. Not a good sign. I removed both the aileron servo trays and cleaned them up and epoxied them back in. I did a dry fit to get a good look at the plane and see what it looks like.
zippi is offline Find More Posts by zippi
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-03-2014, 06:53 PM
superstocktx is offline
Find More Posts by superstocktx
superstocktx's Avatar
Joined Apr 2009
2,548 Posts
Looking good
superstocktx is offline Find More Posts by superstocktx
Reply With Quote Quick reply to this message


Quick Reply
Message:


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools