logo
Thread Tools
Old 03-25-2015, 07:06 PM
chorusverse is offline
Find More Posts by chorusverse
Registered User
Joined Mar 2015
4 Posts
Discussion
Introduction + call for help with 30cc gasser

Hi flying giants,
nice to meet you all. I'm in Australia, and have recently purchased a quite old glodwing? turbo raven with a dle 30. Everything is going quite well but....
when I go to full throttle my receiver is being swamped? cutting out out? and servos all pull to full throw in seemingly random directions. The only option i have left in my mind(after separating the ign battery and all associated cabling and bundling it out of the plane. and manually controlling the throttle off the servo to check that is was not vibration coming back through the servo). Is that the ignition may be wildly leaking rf to the point of swamping the rx? the led goes off/out on the rx when this happens, but all the servos go to locked at full travel. have tried 3 rx's.
Thank-you kindly for your replies, and i'm sure there is heaps i have left out that you need to know, if so feel free to ask.

Kindest regards
also i think i have posted this twice in 2 different sections. sorry
chorusverse is offline Find More Posts by chorusverse
Reply With Quote Quick reply to this message
Sign up now
to remove ads between posts
Old 03-25-2015, 07:19 PM
cap23244 is offline
Find More Posts by cap23244
CAP 232'S AND COLT 44'S
cap23244's Avatar
United States, OH, Warren
Joined Jan 2011
584 Posts
look to see if the plug cap is split and does it still have the ring holding the end together .?
also are you 2.4 or 72mhz radio. don't run the ignition of the same battery also
cap23244 is offline Find More Posts by cap23244
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-25-2015, 07:26 PM
chorusverse is offline
Find More Posts by chorusverse
Registered User
Joined Mar 2015
4 Posts
2.4ghz I am very suspicious of the plug cap as it has at some point been repaired. It has the ring but the spring is missing.
Thanks for your reply Cap
chorusverse is offline Find More Posts by chorusverse
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-30-2015, 10:17 PM
grossy2 is offline
Find More Posts by grossy2
Registered User
Joined May 2009
112 Posts
If the plug cap has been repaired, it may be missing the resistor. The CM-6 spark plug is non resistor type , so the plug cap has a resistor in it to stop RF interferance.
I would try a new CDI.
Cheers
Grossy
grossy2 is offline Find More Posts by grossy2
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-31-2015, 08:24 AM
madinpensacola is offline
Find More Posts by madinpensacola
New plane junkie
madinpensacola's Avatar
United States, FL, Pensacola
Joined Jun 2014
2,295 Posts
Definitely a plug cap issue. Been there...had that.
madinpensacola is offline Find More Posts by madinpensacola
Reply With Quote Quick reply to this message


Quick Reply
Message:


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools