logo
Thread Tools
This thread is privately moderated by Al Lewis, who may elect to delete unwanted replies.
Old 05-13-2019, 08:52 AM
CT Flier Guy is offline
Find More Posts by CT Flier Guy
Gee Bee Lover
CT Flier Guy's Avatar
United States, CT, Suffield
Joined May 2016
174 Posts
Quote:
Originally Posted by orthobird View Post
would that stuff work to clean the inside of a canister or tuned pipe?
Sorry, no experience with use inside canisters or tuned pipes. Rooman's right about caustic products, which this probably is.
CT Flier Guy is offline Find More Posts by CT Flier Guy
Reply With Quote Quick reply to this message
Sign up now
to remove ads between posts
Old 07-29-2019, 07:35 PM
Phil liebo is online now
Find More Posts by Phil liebo
Registered User
United States, TN, Sevierville
Joined Apr 2018
83 Posts
Is it ok to use 2 carb gaskets? My new walbro carb from VVRC came with a round gasket, but the old existing one has a square gasket. It’s the exact same carb. for DLE-35RA. Thanks for your help
Phil liebo is online now Find More Posts by Phil liebo
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2019, 08:35 PM
AKNick is offline
Find More Posts by AKNick
It's Tougher in Alaska
AKNick's Avatar
United States, AK, Juneau
Joined Feb 2014
382 Posts
Quote:
Originally Posted by Phil liebo View Post
Is it ok to use 2 carb gaskets? My new walbro carb from VVRC came with a round gasket, but the old existing one has a square gasket. Itís the exact same carb. for DLE-35RA. Thanks for your help


Picture?
AKNick is offline Find More Posts by AKNick
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2019, 09:55 PM
Phil liebo is online now
Find More Posts by Phil liebo
Registered User
United States, TN, Sevierville
Joined Apr 2018
83 Posts
Quote:
Originally Posted by AKNick View Post
Picture?
Hereís a couple pics of the original square gasket
And the new round one.
Phil liebo is online now Find More Posts by Phil liebo
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2019, 10:01 PM
AKNick is offline
Find More Posts by AKNick
It's Tougher in Alaska
AKNick's Avatar
United States, AK, Juneau
Joined Feb 2014
382 Posts
Oh man. That's interesting. If this engine has seen a lot of run time, I'd toss the old gasket and use the new round one as long as it mates up to the carb. I do not see the benefit of using both gaskets in this application. If its installed on an existing airframe, and you use two gaskets, your throttle linkage distance is subject to change as well. Just my opinion.
AKNick is offline Find More Posts by AKNick
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2019, 10:08 PM
Truckracer is offline
Find More Posts by Truckracer
Registered User
Des Moines, Iowa USA
Joined Nov 2007
4,842 Posts
All the later DLE engines use the square gasket. It seals in all the areas it needs to seal. I wouldn’t use two gaskets. By the way, the carb is square, not round so no big deal about the shape.
Truckracer is offline Find More Posts by Truckracer
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2019, 07:07 AM
Phil liebo is online now
Find More Posts by Phil liebo
Registered User
United States, TN, Sevierville
Joined Apr 2018
83 Posts
Thanks guys, I took off the round gasket and just used the square one, the only reason I wanted to use the round one is because it seems like it made a better seal around the round hole in the carb. When I initially took it apart, it seem like there was a lot of gas soaking the gaskets and seeping out just a tiny little bit, and I really don’t want to get into using sealer on the gaskets but I want to make sure I have a good seal so I am trying a thin layer of oil this time
Phil liebo is online now Find More Posts by Phil liebo
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 01:31 PM
old nitroman is offline
Find More Posts by old nitroman
Registered User
old nitroman's Avatar
United States, FL, Naples
Joined Mar 2015
515 Posts
I need a little help here, My DLE 61is now 4 years old was running perfect with a carb cleaning now and then. But now it just misses and throttle will not come up. Chect the life battery is ok running 6.6 volts and had no problems battery ok. I think my ingition box ? Engine will start but stumbles and missing at idle. BY passed my ingition shutoff no change.
old nitroman is offline Find More Posts by old nitroman
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 01:35 PM
old nitroman is offline
Find More Posts by old nitroman
Registered User
old nitroman's Avatar
United States, FL, Naples
Joined Mar 2015
515 Posts
Ihave a DA60 too could i use that ignition box
old nitroman is offline Find More Posts by old nitroman
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 01:39 PM
Truckracer is offline
Find More Posts by Truckracer
Registered User
Des Moines, Iowa USA
Joined Nov 2007
4,842 Posts
Quote:
Originally Posted by old nitroman View Post
Ihave a DA60 too could i use that ignition box
The DA ignition uses an inductive sensor where the DLE ignition uses a Hall sensor. They will not interchange.
Truckracer is offline Find More Posts by Truckracer
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 02:07 PM
closetguy is offline
Find More Posts by closetguy
Registered User
United States, OH, Berlin Heights
Joined Jul 2006
4,915 Posts
Now if you have the DA sensor for that ignition and if you can get the timing correct with the mounting holes in the DLE,your good.You could use a hose clamp and mount the sensor where you need it.At lease this way you will eliminate the ignition as the trouble.
closetguy is offline Find More Posts by closetguy
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 02:19 PM
old nitroman is offline
Find More Posts by old nitroman
Registered User
old nitroman's Avatar
United States, FL, Naples
Joined Mar 2015
515 Posts
Hate to strip a running da 60. I guess have bite the bullet and buy a new ing box. Sucks im waiting on disability almost a year now.
old nitroman is offline Find More Posts by old nitroman
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 04:52 PM
closetguy is offline
Find More Posts by closetguy
Registered User
United States, OH, Berlin Heights
Joined Jul 2006
4,915 Posts
I know what your talking about.I know someone that has been dealing with the VA for two years now trying to get benefits,from Agent Orange.
Good Luck.
closetguy is offline Find More Posts by closetguy
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2019, 05:03 PM
old nitroman is offline
Find More Posts by old nitroman
Registered User
old nitroman's Avatar
United States, FL, Naples
Joined Mar 2015
515 Posts
Not right , for sure, VA should do whats Right for are VETS, My grandson going into the navy nuke engineering . Starting working at the age of 12 im 60 now 48 years of working, had 2 back surgery's and need one more. Just not right.
old nitroman is offline Find More Posts by old nitroman
Reply With Quote Quick reply to this message


Quick Reply
Message:


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How many Gas engines do you own ? And what are they ? YongXU Gas Engines 124 09-29-2019 10:53 AM
Where is the gas engines for dummies thread? upupandaway Airframes and Kits 7 05-27-2010 09:15 PM
Complete APC Prop Guide TwistedRickster Manufacturer's Announcements 0 01-09-2009 03:46 PM
Evolution Gas Engine Drill Guide ggroyal1117 Gas Engines 0 10-23-2008 03:11 AM
Gas tanks for dummies... what size for a 50cc? SuperDave Gas Engines 12 01-28-2008 12:01 PM